Dogecoin-prijs: afbeelding stuurt vluchtige cryptomunt wild

Vluchtige meme-cryptocurrency Dogecoin heeft een verrassend herstel gemaakt van het bloedbad van gisteren nadat Elon Musk opnieuw een cryptische tweet plaatste die de markt van de ene op de andere dag wild maakte.

 

Hoewel de grapmunt alle kansen had getrotseerd en veel van zijn vroege investeerders rijk had gemaakt, kreeg hij, zoals bijna alle bekende cryptocurrencies, deze week een flinke klap.

 

De markt nam deze week een duik nadat China crypto als betaalmiddel verbood, maar Dogecoin was van de ene op de andere dag aan het herstellen en won meer dan 12 procent naast Bitcoin, Ethereum, Cardano, Stellar en andere verhandelbare digitale tokens.

 

 

De waarde schoot omhoog na een vreemde tweet van Tesla-topman Elon Musk.

 

Adverteer met NZME.

“Hoeveel kost die doge in het raam?”, tweette Musk ‘s nachts naast een foto van Tesla’s binnenkort te produceren Cybertruck met het woord “Cyberviking” in neon eronder.

 

Het nieuwe voertuig van Tesla is een volledig elektrische, op batterijen werkende, lichte vrachtwagen.

 

Binnen 23 minuten had de tweet bijna 60.000 likes, meer dan 14.500 re-tweets verzameld en bijna 17.000 reacties gegenereerd.

 

Dogecoin steeg vorige week en verdween toen snel nadat Musk zijn 53,9 miljoen Twitter-volgers vroeg of Tesla de cryptocurrency die oorspronkelijk als grap bedoeld was als betaalmiddel moest accepteren. De enquête had meer dan 3,9 miljoen respondenten, van wie bijna 80 procent ja stemde.

 

Dat volgde op een inzinking van Dogecoin nadat Musk de cryptocurrency voor de grap een “hustle” noemde tijdens een van zijn sketches op Saturday Night Live. Het herstelde zijn verliezen en maandag, te midden van hernieuwd optimisme, kon het als betaalmiddel worden gebruikt. beste app voor crypto kun je online vinden.

 

De CEO van Tesla heeft de afgelopen maanden voor chaos op de cryptomarkt gezorgd met zijn tweets.

 

 

Vorige week zei hij dat de fabrikant van elektrische auto’s bitcoin niet langer zou accepteren als betaling voor zijn auto’s, daarbij verwijzend naar milieuproblemen die verband houden met het “minen” van bitcoins. De opmerkingen van Musk hebben die dag ongeveer $ 388 miljard van de cryptocurrency-markt weggevaagd.

 

En eerder deze week leek Musk in een tweet te impliceren dat Tesla ofwel al zijn bitcoin-holdings had verkocht of van plan was dat te doen. Uren later verduidelijkte hij dat Tesla geen bitcoin had verkocht.

 

Musk tweette gisteren om 01.00 uur AEST om aan te geven dat Tesla ondanks de crash standvastig bleef.

 

De emoji’s met diamanten, zoals KnowYourMeme uitlegt, zijn een verwijzing naar “handelaren die geloven in de uiteindelijke winstgevendheid van hun aandelen en effecten en ze blijven vasthouden terwijl hun waarde daalt.”

 

Gaat crypto weer omhoog?

 

Pete Cheyne, oprichter van Bottlepay, een op bitcoins gebaseerde wereldwijde betalingsapp, zei dat hij zich niet laat afschrikken door de recente crash.

 

“Degenen onder ons in de ruimte zijn gehard in de strijd tegen dit soort evenementen, we zullen doorgaan met het opbouwen van waarde in deze snelgroeiende protocollen”, vertelde hij aan de Post. “Als je uitzoomt op de grafieken, zijn deze intraday-herprijzingen nauwelijks herkenbaar. Je kunt het beste met een langetermijnlens naar de markten kijken.” veelbelovende crypto 2022 online te vinden.

 

Julius de Kempenaer, senior technisch analist bij Stockcharts.com, voegde toe dat een snel herstel mogelijk was, maar dat het algemene opwaartse potentieel beperkt was en het neerwaartse risico enorm.

 

“Het gezegde nooit een vallend mes vangen lijkt heel toepasselijk, aangezien het momenteel messen regent in de crypto-ruimte”, zei hij.

 

Cathie Wood, oprichter van ARK Investment Management LLC, gelooft nog steeds dat Bitcoin $ 539.000 zal bereiken.