Ethereum-prijs daalt van de ene op de andere dag met 5%: dit is wat de experts zeggen:

Ethereum toont momenteel year-to-date (YTD) winsten van meer dan 70%

Experts geloven dat na de hard fork van Londen van volgende maand, ETH opnieuw kan stijgen.

Sinds het begin van het jaar presteerde Ether bijna 60% beter dan Bitcoin.

In de loop van de afgelopen maand is de totale marktkapitalisatie van de cryptosector met maar liefst 65% gedaald.

Na schijnbaar sterke steun te hebben gekregen rond het bereik van AU $ 3.400 – AU $ 3.600, lijkt Ethereum, ‘s werelds op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie, opnieuw aan waarde te verliezen, wat het best wordt benadrukt door het feit dat alleen al in de loop van de afgelopen maand , ETH heeft meer dan 40% van zijn waarde verloren. Op het moment van schrijven wordt de altcoin verhandeld tegen AU $3.150. Verge verwachting 2025 is positief.

 

 

De toekomst van Ether peilen

Om te peilen wat er met Ether lijkt te gebeuren en wat de toekomst in petto heeft voor de valuta, sprak Finder met Marie Tatibouet, chief marketing officer voor cryptocurrency exchange Gate.io. Naar haar mening, met EIP-1559 helemaal klaar om volgende maand live te gaan, lijkt het er goed uit te zien voor de belangrijkste altcoin en voegt eraan toe:

 

“De EIP brengt twee cruciale kenmerken met zich mee. Ten eerste maakt het ETH tot een deflatoir actief omdat het ETH-tokens verbrandt die de “BASE FEE” zouden vormen. Dit zal een positief effect hebben op de prijs van ETH naarmate de vraag met de tijd toeneemt. Ten tweede, escalerende gastarieven zijn enorme belemmeringen voor acceptatie voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. Na EIP-1559 zullen de gastarieven aanzienlijk beter beheersbaar zijn.”

 

Is Ether op weg naar een nieuwe berenloop?

Het valt niet te ontkennen dat ETH de afgelopen maanden aanzienlijk beter heeft gepresteerd dan BTC, zoals het best wordt benadrukt door het feit dat de altcoin sinds begin 2021 een winst van meer dan 70% heeft laten zien in vergelijking met de winstratio van Bitoin van iets meer dan 10%. Cardano verwachting 2025 is positief.

 

In dit opzicht zijn analisten van Delphi Digital, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau, van mening dat hoewel ETH het beter blijft doen dan BTC, het lijkt alsof er een nieuwe periode van turbulentie aanbreekt voor eerstgenoemde. Dit komt omdat Ether sinds de tweede helft van mei een wigpatroon vertoont, waardoor veel analisten geloven dat het activum de komende weken opnieuw kan crashen.