Wil jij graag geld lenen, een klein bedrag zoals 1500 euro? Kun je hier geld op besparen in 2021?

Elke keer als we in het nieuwe jaar bellen zijn onze doelen vaak gericht op onze gezondheid en ons welzijn, maar het begin van een nieuw jaar is ook een fantastische tijd om je financiën beter op orde te krijgen. Soms kan het slim zijn om een kleine lening te nemen als je echt krap zit deze maand, tegenwoordig kun je snel 1500 euro lenen. Maar kun je hier op besparen?

Of u zich nu afvraagt hoe u in 2021 geld kunt besparen of dat u uw uitgaven onder controle wilt krijgen, hier zijn enkele eenvoudige manieren om dit jaar financieel fit te worden en uzelf op te zetten voor succes.

Maak de balans op van uw uitgaven

Met de excessen van het feestelijke seizoen nog vers in het geheugen is het nieuwe jaar het perfecte moment om de balans op te maken van uw bestedingsgewoonten. Het is misschien een beetje confronterend om de tijd te nemen om uit te zoeken waar uw hard verdiende geld wordt besteed, maar het is de beste manier om te weten waar u uw uitgaven zou kunnen verbeteren.

Een goede plek om te beginnen is met een recent bankafschrift

Met een lijst van elke transactie die over een maand, een kwartaal of een langere periode wordt gedaan, kunnen bankafschriften worden gebruikt om vast te stellen waaraan u geld uitgeeft, van afhaalmaaltijden, kleding en vermaak tot rekeningen, huur en andere essentiële zaken.

  • Om het gemakkelijke te maken om uw uitgaven te analyseren, worden bij sommige bank-apps de aankopen automatisch gegroepeerd, zodat u kunt zien welke categorieën het grootste deel van uw uitgaven uitmaken.

Onderzoek verschillende budgetteringsstrategieën

Als u het moeilijk vindt om uw geld te beheren of als u uw uitgaven in het nieuwe jaar wilt stroomlijnen, kan een budget een grote hulp zijn. Door richtlijnen te geven over welk deel van uw inkomen elke maand in verschillende uitgavengroepen moet worden verdeeld, van eten en rekeningen tot entertainment en sparen, richten velen zich op het bewuste gebruik van uw geld. U zult merken dat er een grote verscheidenheid aan verschillende budgetteringsstrategieën zijn, wat betekent dat als er één niet noodzakelijkerwijs bij u past, er nog veel meer zijn om uit te proberen.

  • Een van de meest populaire strategieën is het 50/30/20-budget. Dit budgetteringsinstrument verdeelt uw inkomsten in drie basiscategorieën: behoeften, wensen en besparingen. Het is eenvoudig en gemakkelijk te volgen en zorgt voor veel ‘plezier’ in de uitgaven, maar ook voor een goede dekking van de essentiële zaken, neem bijvoorbeeld geen lening voor een tablet, spaar dan liever wat geld en kies voor de goedkoopste tablet uit 2021.

Stel enkele financiële doelen voor het komende jaar

Het is goed om een aantal lange termijn financiële doelen te hebben, zoals het besparen van genoeg geld voor een huisdeposito of het afbetalen van al je huidige schulden, maar soms kan het moeilijk zijn om op koers te blijven als het voelt alsof de voltooiing van je doelen zo ver weg is. Om u te helpen het komende jaar gemotiveerd te blijven, kan het een goed idee zijn om wat korte termijn doelen te stellen. In de komende 12 maanden kunt u misschien $5.000 besparen voor een vakantie of het hele saldo van een creditcard afbetalen. De truc is om doelen te stellen die specifiek zijn, gemakkelijk van maand tot maand te meten zijn en een deadline hebben.

Maak er een gewoonte van om te sparen

Of u nu een specifiek doel voor ogen hebt of gewoon op zoek bent naar een verhoging van uw banksaldo, sparen is een geweldige gewoonte om in te stappen. Begin het jaar goed door te bepalen hoeveel geld u zich realistisch gezien kunt veroorloven om per betaalcyclus te sparen. Als u niet de gewoonte hebt om te sparen, kunt u overwegen om klein te beginnen en op te bouwen tot een niveau waar u zich prettig bij voelt. Als je niet voorzichtig bent, kan het zijn dat je in de eerste maand te weinig geld hebt voor rekeningen en andere benodigdheden.

  • Eenvoudige besparingstips voor 2021, zoals het opgeven van een paar afhaalkoffietjes per week of het inpakken van je lunch in plaats van elke dag eten te kopen, lijken misschien geen drastische veranderingen op de korte termijn, maar je zult merken dat elke dollar in de loop van de tijd telt.
  • Rondwandelen voor een betere deal met uw nutsbedrijven, het opzeggen van abonnementen of lidmaatschappen die u niet meer nodig heeft of gebruikt zijn slechts een paar andere manieren waarop u enkele waardevolle dollars kunt besparen.

Consolideer uw schulden

Als u meerdere persoonlijke leningen of creditcardsaldi in één keer afbetaalt, kan het moeilijk zijn om te jongleren met uw maandelijkse aflossingen. Het consolideren van uw schulden in één enkele lening kan helpen om het budgetteren te vergemakkelijken en kan u mogelijk geld besparen op rente en kosten. Door u slechts één betaling per maand te doen en één enkele aflossingsdatum te onthouden, zou een lening voor schuldconsolidatie een optie kunnen zijn om te overwegen wanneer u uw financiën op orde krijgt.